Spring til indhold

De 10 trin

Hvad består de 10 trin af?

De sydkoreanske hudplejeprodukter, K-Beauty, er en ny og innovativ måde at tænke hudpleje på. Seoul, også kaldet skønhedens metropol. De sydkoreanske kvinder er kendte for deres smukke hud, og hele verdenen kigger til K-beauty. Deres filosofi er, at forebyggelse er den bedste behandling. De bruger mere tid på deres hud, end vi er vant til, og deres rutiner er langt mere omfattende. Mange vil synes, at 5 til 10 trin i en hudplejerutine kan virke uoverskueligt. Men din hud vil elske dig for det. Få indført de gode rutiner og du vil hurtigt se et positivt resultat. Produkterne er effektive, og kan bruges sammen på kryds og tværs, så de tilpasses din hudtype og dit behov. Vær god ved dig selv, og ikke mindst din hud, som skal følge dig resten af livet. Nye rutiner og nye vaner skal indarbejdes, men du vil hurtigt se resultater. Husk at jo før du starter, jo før passer du på din hud.

Du finder en beskrivelse af hvert trin længere nede på siden

Du kan starte med et
3-trins system

  1. Vandbaseret rens
  2. Toner
  3. Creme/serum

For lidt mere forkælelse, kan du prøve 5-trins systemet

  1. Vandbaseret rens
  2. Peeling
  3. Toner
  4. Serum
  5. Creme

FOR DEN FULDE LUKSUS og pleje, kan du bruge alle

de 10 trin - de 10 bud

En oliebaseret rens fjerner al makeup, solcremer og snavs. Den er utrolig effektiv, men også meget skånsom, og efterlader ikke huden stram eller tør. Uanset om du har en normal, kombineret, moden eller uren hud, kan denne oliebaserede rens med fordel benyttes, da den fjerner al overskydende olie fra huden.

Direkte link til oliebaseret produkter

‘Double Cleanser’ er når man både renser med en oliebaseret rens og dernæst en vandbaseret rens. I sydkoreanske hudplejerutiner, er det de mest effektive trin… En vandbaseret rens er en normal ansigtsrens, der er en skum eller en gele. 

Den fjerner det sidste snavs og urenheder fra huden, trænger dybere ned i porerne, og er med til at holde huden fri for urenheder. (Den kan også sagtens bruges alene, uden at bruge olierensen).

Direkte link til vandbaserede produkter

Exfoliering skal ikke gøres hver dag, blot 2-3 gange om ugen, kan du med fordel benytte dig af dette step.

En exfoliering fjerner de døde hudceller fra huden.  Produkterne trænger dybere ned i huden, og huden får en fornyet glød. Især de sydkoreanske exfolieringer eller peelings er fantastiske. De er milde mod huden, men super effektive. Mange vil gerne have en exfoliering der er fyldt med ”korn”, men de ødelægger hudens naturlige barriere. Sensitive hudtyper kan desuden ødelægges ved de normale peelings, der findes på markedet.

Direkte link til peeling og ex folierings produkter:

En toner er også en form for tonic. Men toners fra Sydkorea er helt anderledes end de normale tonics på markedet. Når huden er afrenset, måske exfolieret, duppes toneren på huden. Denne går ind og fugter huden, og genopretter hudens naturlige ph balance, samt forbereder huden på de efterfølgende trin.

Direkte link til toners

Essens er en sydkoreansk opfindelse.  Noget som vi slet ikke er vant til at bruge i Danmark – eller overhovedet har hørt om. Det kan beskrives som en mellemting mellem en toner og en serum. Den har en let og tynd konsistens, men den er spækket med fugt, der trænger dybt ned i hudlagene, og booster dine hudceller op, så huden bliver lidt mere ”fyldt ud”. Denne lette essens, skal duppes på/klappes ind i huden med håndfladerne…

Direkte link til produkter med essens

En serum er en stærkere udgave af essens. Den er mere koncentreret i ingredienslisten. En serum er mere målrettet til specifikke hudproblemer. Linier, pigmentpletter, rødme, akne, manglende fugt mm. Fantastisk step i din hudplejerutine. De sydkoreanske serumer er så lækre, og så er de prisvenlige.

Direkte link til serum produkter

En sheet maske er en papirmaske, som du bringer over dit ansigt. Masken er tilføjet en masse serum i alle afskygninger. De er super lækre, og de kan bruges til enhver lejlighed og til alle hudtyper. Den er let at bruge, da den blot bringes over ansigtet, og får lov at virke i 15-20 minutter. Overskydende produkt fra masken påføres huden og skal ikke vaskes af. 

Direkte link til ansigtsmasker

En øjencreme er lavet specifikt til øjenomgivelserne. Huden omkring øjnene er det tyndeste og mest udsatte på kroppen. Så derfor er det vigtigt, at du tilfører huden omkring øjnene mere opmærksomhed. Husk altid at duppe huden med produktet og i opretgående bevægelser.

Direkte link til øjencremer

En creme tilpasset netop din hud er meget vigtigt. Der er forskel på årstiderne, og der er forskel på situationen, du befinder dig i. Så hvad du brugte sidste år, eller sidste måned, kan være helt forkert at bruge nu. Den rette mængde fugt er det vigtigste element i kampen mod rynker, akne, rødme, tørhed og pigmentforandringer.

Direkte link til ansigtscremer

Solcreme er en vigtig del af din rutine om morgenen. Ikke kun om sommeren, men også resten af året. Sydkoreanske kvinder går aldrig udenfor en dør uden solcreme, og derfor forbliver deres hud altid meget ungdommelig at se på. Solcreme er et super anti-aging produkt, som vi ofte glemmer lidt her i Norden.

De sydkoreanske solcremesprodukter er nemme at påføre og fedter ikke. De fugter huden uden at tilstoppe porerne og fungerer tilmed også som anti-aging. Jo flere spf (+) der er på, jo bedre beskyttelse er det mod UVB og UVA.

Direkte link til solcremer